Akár egy speciális alkalomra, akár a hétköznapokra készülünk ezzel a különleges fogással nem lőhetünk mellé, ha vendégvárásról van szó.
Adag
4
adagElőkészítés
25
percElkészítés
20
percÖsszesen
45
percHozzávalók
40 dkg csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
200 gramm gomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
vaj
Elkészítés
- Első lépésként a hagymákat felvágjuk kisebb darabokra, majd a gombát felszeleteljük, végül a csirkemelleket megmossuk alaposan és csíkokra felvágjuk.
- Serpenyőben hevítsük fel az olajat, ezen pirítsuk a hagymákat és a gombát.
- A lisztes csirkemellet öntsük a serpenyőbe és fűszerezzük, majd pirítsuk össze.
- Egy kisebb tálban keverjük el a mustárt, tejfölt és a tejszínt majd öntsük a csirkéhez és így főzzük össze az egészet. Ha elkészült, tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com