Csirkemell fokhagymás bundában

Sütőben sült csirkemell fokhagymás bundában

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Ha vágynánk egy finom, bundás húsos receptre, a csirkemell fokhagymás bundában remek ötlet lehet. Az összeállítása ennek sem nehéz, mégis egy új fogást vihetünk a konyhánkba.

Csirkemell fokhagymás bundában

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 0,5 bögre zsemlemorzsa

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 darab tojás

  • 30 gramm parmezán sajt

  • 1 csipet

  • 30 gramm liszt

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel és hogy vékonyabbak legyen, klopfoljuk ki.
  • Egy tálba keverjük össze a fokhagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát a sót és a borsot. Egy másik tálba tegyük a lisztet, a harmadik tálba pedig a felvert tojásokat.
  • A csirkemell szeleteket forgassuk meg a lisztbe, a tojásba majd a fűszeres keverékbe.
  • Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, erre helyezzük a húsokat és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com