Ha vágynánk egy finom, bundás húsos receptre, a csirkemell fokhagymás bundában remek ötlet lehet. Az összeállítása ennek sem nehéz, mégis egy új fogást vihetünk a konyhánkba.
Csirkemell fokhagymás bundában
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
25
percÖsszesen
35
percHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
0,5 bögre zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
2 darab tojás
30 gramm parmezán sajt
1 csipet só
30 gramm liszt
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel és hogy vékonyabbak legyen, klopfoljuk ki.
- Egy tálba keverjük össze a fokhagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát a sót és a borsot. Egy másik tálba tegyük a lisztet, a harmadik tálba pedig a felvert tojásokat.
- A csirkemell szeleteket forgassuk meg a lisztbe, a tojásba majd a fűszeres keverékbe.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, erre helyezzük a húsokat és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com