Csirkemájas rizottó

Hagyományos csirkemájas rizottó

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A csirkemájas rizottó és egy gazdag és ízletes főétel. Ezt az ételt könnyen elkészíthetjük, és tökéletes választás lehet egy különleges ebédre vagy vacsorára.

Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemáj

  • 2 bögre arborio rizs

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál vaj

  • 1 dl fehérbor

  • 1 liter csirkehús alaplé

  • 1 bögre reszelt parmezán sajt

  • 1 evőkanál friss petrezselyem

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a csirkehús alaplevet egy lábasban közepes lángon, majd tartsuk melegen.
  • Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá a felszeletelt csirkemájat a serpenyőhöz, és pirítsuk meg mindkét oldalán aranybarnára.
  • Szórjuk rá az arborio rizst a serpenyőbe, majd keverjük össze, hogy a rizs mindenhol átvegye a vaj és a hagyma ízét.
  • Öntsük hozzá a fehérbor, majd főzzük néhány percig, amíg az alkohol elpárolog.
  • Kisebb adagokban adjuk hozzá a meleg csirkehús alaplevet a serpenyőhöz, folyamatos keverés közben. Várjunk addig, amíg a rizs felszívja a folyadékot, mielőtt újabb adagot öntünk bele. Ismételjük meg ezt a lépést, amíg a rizs megpuhul és krémes állagú lesz. Ez kb. 20-25 percet vehet igénybe.
  • Keverjük hozzá a reszelt parmezán sajtot és a finomra vágott petrezselymet a rizottóhoz, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
  • Tálaljuk azonnal, melegen. Díszíthetjük néhány friss petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com