A csirkemájas rizottó és egy gazdag és ízletes főétel. Ezt az ételt könnyen elkészíthetjük, és tökéletes választás lehet egy különleges ebédre vagy vacsorára.
Csirkemájas rizottó
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
500 gramm csirkemáj
2 bögre arborio rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
1 dl fehérbor
1 liter csirkehús alaplé
1 bögre reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss petrezselyem
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a csirkehús alaplevet egy lábasban közepes lángon, majd tartsuk melegen.
- Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a felszeletelt csirkemájat a serpenyőhöz, és pirítsuk meg mindkét oldalán aranybarnára.
- Szórjuk rá az arborio rizst a serpenyőbe, majd keverjük össze, hogy a rizs mindenhol átvegye a vaj és a hagyma ízét.
- Öntsük hozzá a fehérbor, majd főzzük néhány percig, amíg az alkohol elpárolog.
- Kisebb adagokban adjuk hozzá a meleg csirkehús alaplevet a serpenyőhöz, folyamatos keverés közben. Várjunk addig, amíg a rizs felszívja a folyadékot, mielőtt újabb adagot öntünk bele. Ismételjük meg ezt a lépést, amíg a rizs megpuhul és krémes állagú lesz. Ez kb. 20-25 percet vehet igénybe.
- Keverjük hozzá a reszelt parmezán sajtot és a finomra vágott petrezselymet a rizottóhoz, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
- Tálaljuk azonnal, melegen. Díszíthetjük néhány friss petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com