Csirkeleves

Így készül a legfinomabb csirkeleves

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A húsleves hagyományosan készülhet csirkéből, tyúkból vagy marhából. A következőkben a csirkéből készült változat receptjét olvashatjátok. Egy klasszikus magyar étel, amely nem hiányozhat a vasárnapi ebéd menüjéből. Az esküvők közkedvelt első fogása, de szívesen fogyasztják légúti megbetegedésben szenvedők is.

Csirkeleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

2

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 nagy doboz leveszöldség vagy

  • 3 db sárgarépa

  • 3 db fehérrépa

  • 1 db karalábé

  • 1 marék borsó

  • 1 db zeller

  • 1 csomag petrezselyem

  • kb 2,5-3 liter víz

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 db húsleves kocka vagy levesfűszer

Elkészítés

  • Először a húst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • A sárga- és fehérrépát, valamint a zellert és a karalábét megpucoljuk, feldaraboljuk. A hús mellé tesszük elkezdjük főzni először nagy lángon.
  • Amikor felforr a víz, beízesítjük sóval, borssal, leveskockával vagy levesfűszerrel, a hagymát pedig egészben rakjuk bele. Ha hab képződik a tetején, a habot kanállal leszedjük, majd kisebb lángon továbbfőzzük.
  • Belekerülhet immár a borsó is. Addig főzzük, amíg minden megpuhul kb. 2-2,5 óra alatt a hústól függően.
  • Beletesszük a petrezselymet, és még néhány percig főzzük.
  • A beleillő cérnametéltet kétféleképpen szokás elkészíteni. Belefőzhetjük magába a húslevesbe vagy külön egy kis fazékba merünk a húslevesből és abban főzzük ki a csomagoláson található leírás szerint.
  • Tipp: Ha egy még gazdagabb és egészségesebb húslevesre vágyunk, tehetünk bele brokkolit is. Nem kell sokáig főzni, elég kb. 10 perc. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com