Csirke felsőcomb serpenyőben

Csirke felsőcomb serpenyőben sütve

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A csirke felsőcomb serpenyőben készítve egy könnyű, fűszeres étel. Szaftos, ízletes és tökéletes választás egy gyors vacsorához, ebédhez.

Csirke felsőcomb serpenyőben

Csirke felsőcomb serpenyőben

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 4 darab 4 csirke felsőcomb

  • 2 evőkanál 2 olívaolaj

  • 2 teáskanál 2 fűszerpaprika

  • 1 teáskanál 1

  • 0,5 teáskanál 0,5 frissen őrölt fekete bors

  • 0,5 teáskanál 0,5 fokhagymapor

  • 1 darab 1 vöröshagyma

  • 1 darab 1 zöldpaprika

  • 1 darab 1 paradicsom

  • friss petrezselyem vagy koriander

Elkészítés

  • Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  • Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a sót, a fekete borsot és a fokhagymaport az olajhoz, majd keverjük össze.
  • Helyezzük a csirke felsőcombokat a serpenyőbe, bőrrel lefelé, és süssük 5-6 percig, vagy amíg a bőrük aranybarna és ropogós lesz.
  • Fordítsuk meg a csirkecombokat, majd tegyük a serpenyőbe a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, a zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
  • Fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 35-40 percig, vagy amíg a csirke húsának közepén már nincs rózsaszín rész és teljesen átsült.
  • Közben időnként forgassuk meg a csirkecombokat és keverjük össze a zöldségeket.
  • Amikor a csirke felsőcombok elkészültek, szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tálaláshoz. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com