A csirke felsőcomb serpenyőben készítve egy könnyű, fűszeres étel. Szaftos, ízletes és tökéletes választás egy gyors vacsorához, ebédhez.
Csirke felsőcomb serpenyőben
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
4 darab csirke felsőcomb
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
0,5 teáskanál fokhagymapor
1 darab vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 darab paradicsom
friss petrezselyem vagy koriander
Elkészítés
- Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
- Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a sót, a fekete borsot és a fokhagymaport az olajhoz, majd keverjük össze.
- Helyezzük a csirke felsőcombokat a serpenyőbe, bőrrel lefelé, és süssük 5-6 percig, vagy amíg a bőrük aranybarna és ropogós lesz.
- Fordítsuk meg a csirkecombokat, majd tegyük a serpenyőbe a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, a zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
- Fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 35-40 percig, vagy amíg a csirke húsának közepén már nincs rózsaszín rész és teljesen átsült.
- Közben időnként forgassuk meg a csirkecombokat és keverjük össze a zöldségeket.
- Amikor a csirke felsőcombok elkészültek, szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tálaláshoz. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com