A csípős csirkeszárny nagy kedvenc lehet azoknak, akik kedvelik a karakteres, csípős ízeket. A pikáns mártás a húsra sül, tejfölös szósszal kínálva újdonság lehet a konyhában.
Csípős csirkeszárny
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál friss citromlé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt paprika
0,5 teáskanál cayenne bors (opcionális, a csípős ízért)
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, olívaolajat, mézet, ketchupot, citromlevet, zúzott fokhagymát, őrölt paprikát és cayenne borsot.
- Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagy tálba, majd öntsük rá a csípős szószt. Alaposan keverjük össze, hogy a szárnyak minden oldalát befedje a szósz.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a hús átsül és a szósz szépen karamellizálódik.
- Közben néha forgassuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen süljenek.
- Kínáljuk a csípős csirkeszárnyakat önálló ételként vagy köretként salátával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com