Csípős csirkeszárnyat

Csípős csirkeszárny sütőben

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A csípős csirkeszárny nagy kedvenc lehet azoknak, akik kedvelik a karakteres, csípős ízeket. A pikáns mártás a húsra sül, tejfölös szósszal kínálva újdonság lehet a konyhában.

Csípős csirkeszárny

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál méz

  • 2 evőkanál ketchup

  • 2 evőkanál friss citromlé

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 0,5 teáskanál cayenne bors (opcionális, a csípős ízért)

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, olívaolajat, mézet, ketchupot, citromlevet, zúzott fokhagymát, őrölt paprikát és cayenne borsot.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagy tálba, majd öntsük rá a csípős szószt. Alaposan keverjük össze, hogy a szárnyak minden oldalát befedje a szósz.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a hús átsül és a szósz szépen karamellizálódik.
  • Közben néha forgassuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen süljenek.
  • Kínáljuk a csípős csirkeszárnyakat önálló ételként vagy köretként salátával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com