Csevap

Hagyományos csevap

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: közepes

A csevap, vagy más néven Ćevapi, a Balkán egyik legkedveltebb és legismertebb grill étele. Ez a fogás apró, fűszeres darált húsból készült fasírtokból áll.

Csevap

Csevap

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

20

perc
Pihentetési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm darált marhahús

  • 500 gramm darált sertéshús

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 teáskanál

  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 1 teáskanál szárított majoranna

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 50 ml víz

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a darált marha- és sertéshúst a finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, majoránnával és szódabikarbónával. Adjuk hozzá a vizet, és alaposan gyúrjuk össze a húst, amíg egyenletes és sima nem lesz.
  • Fedjük le a tálat, és hagyjuk a húst pihenni a hűtőben legalább 1 órán át, de akár egy éjszakán át is, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • A pihentetés után formázzunk a húsból körülbelül 10 cm hosszú, ujjnyi vastag rudakat.
  • Egy grillen vagy grillserpenyőben, közepes lángon, süssük a csevapokat minden oldalukon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.
  • Tálaljuk a csevapokat friss pitában vagy kenyérrel, mellé tálalhatunk apróra vágott nyers hagymát és ajvárt vagy más kedvenc köretet és mártogatóst. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com