A csevap, vagy más néven Ćevapi, a Balkán egyik legkedveltebb és legismertebb grill étele. Ez a fogás apró, fűszeres darált húsból készült fasírtokból áll.
Csevap
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
20
percPihentetési idő
1
óraÖsszesen
1
óra50
percHozzávalók
500 gramm darált marhahús
500 gramm darált sertéshús
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál szárított majoranna
1 teáskanál szódabikarbóna
50 ml víz
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük össze a darált marha- és sertéshúst a finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, majoránnával és szódabikarbónával. Adjuk hozzá a vizet, és alaposan gyúrjuk össze a húst, amíg egyenletes és sima nem lesz.
- Fedjük le a tálat, és hagyjuk a húst pihenni a hűtőben legalább 1 órán át, de akár egy éjszakán át is, hogy az ízek jól összeérjenek.
- A pihentetés után formázzunk a húsból körülbelül 10 cm hosszú, ujjnyi vastag rudakat.
- Egy grillen vagy grillserpenyőben, közepes lángon, süssük a csevapokat minden oldalukon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.
- Tálaljuk a csevapokat friss pitában vagy kenyérrel, mellé tálalhatunk apróra vágott nyers hagymát és ajvárt vagy más kedvenc köretet és mártogatóst. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com