Csemege uborka

Roppanós csemege uborka

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A házilag készített csemege uborka egy könnyen elkészíthető frissítő savanyúság, amely nagyszerű kísérője lehet az étkezéseknek, de akár önállóan is fogyasztható. Tároljuk hűvös helyen, hogy minél tovább fogyaszthassuk.

Csemege uborka

Csemege uborka

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csemege uborka

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 bögre víz

  • 1 csésze 10%-os ecet

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál

  • 1 teáskanál mustármag

  • 1 teáskanál egész fekete bors

Elkészítés

  • A csemege uborkákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre vagy hosszában negyedeljük őket.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
  • Egy lábasban keverjük össze a vizet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és fekete borsot. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csemege uborkát, vöröshagymát és fokhagymát.
  • Főzzük alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül, amíg az uborka megpuhul, de még roppanós marad.
  • Vegyük le a lábast a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
  • Töltsük sterilizált üvegekbe a csemege uborkát, majd zárjuk le őket szorosan.
  • Tegyük a zárt üvegeket hűvös helyre, és hagyjuk érlelődni legalább 1-2 napig, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com