Császármorzsa

Eredeti osztrák császármorzsa

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Az császármorzsa egy osztrák édesség, amely mindig is nagy népszerűségnek örvendett könnyű, levegős tésztája miatt. Az összeállítása egyszerű és egy nagyon ízletes desszertet kaphatunk, ha elkészítjük. Porcukorral meghintve még finomabb.

Császármorzsa

Császármorzsa

4.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: osztrákNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 4 darab tojás

  • 250 ml tej

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

  • 1 csipet

  • 4 evőkanál liszt

  • porcukor a szóráshoz

  • gyümölcs vagy lekvár a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

  • Egy mély tálban válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját tegyük egy másik tálba, majd adjuk hozzá a tejhez, cukorhoz, vaníliakivonathoz és sóhoz. Keverjük össze alaposan.
  • A fehérjét verjük habbá egy másik tálban. Amikor kezdi elérni a habosodást, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és tovább verjük, amíg szilárd habot nem kapunk.
  • A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, majd óvatosan keverjük össze, hogy ne legyenek csomók.
  • Lassan keverjük hozzá a habot a sárgájához.. Ne keverjük túl erősen, hogy a hab levegős maradjon.
  • Egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál vajat közepes lángon. Öntsük bele a tésztát, majd folyamatosan kavargassuk, így főzzük meg.
  • Tálaljuk porcukorral megszórva. Kínáljunk mellé friss gyümölcsöt vagy lekvárt! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com