A csalamádé készítése az egyik legjobb döntés a konyhában, hiszen bármikor elővehető és fogyasztható, egészséges és az előállítása sem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre gondolnánk!
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
25
percPihentetés
30
percÖsszesen
1
óra25
percHozzávalók
80 dkg paprika
80 dkg uborka
2 kg káposzta
50 dkg hagyma
1 kg sárgarépa
10 dkg só
8 dkg cukor
3 dl ecet
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk alaposan és elsőként az uborkát és a répát amennyire lehet, vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük egy gép segítségével.
- A káposztát megtisztítjuk és a héját leszedjük, majd ugyanezzel a módszerrel lereszeljük.
- A megmaradt zöldségeket, tehát a paprikát és a hagymát nem kell reszelni, ezeket alapos mosás után szeleteljük karikákra.
- Ha mindennel kész vagyunk, öntsünk mindent egy tálba és szórjuk rá a cukrot, a sót, a borsot.
- Hagyjuk állni minimum fél óráig az egészet, majd öntsük hozzá az ecetet és keverjük össze, majd töltsük ki befőttes üvegekbe. Hűtőben, hűvös helyen eláll hetekig is!
Fotó: canva.com