Csalamádé

Klasszikus házi csalamádé alaprecept

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: könnyű

A csalamádé készítése az egyik legjobb döntés a konyhában, hiszen bármikor elővehető és fogyasztható, egészséges és az előállítása sem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre gondolnánk!

Csalamádé

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

25

perc
Pihentetés

30

perc
Összesen

1

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • 80 dkg 80 paprika

  • 80 dkg 80 uborka

  • 2 kg 2 káposzta

  • 50 dkg 50 hagyma

  • 1 kg 1 sárgarépa

  • 10 dkg 10

  • 8 dkg 8 cukor

  • 3 dl 3 ecet

Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk alaposan és elsőként az uborkát és a répát amennyire lehet, vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük egy gép segítségével.
  • A káposztát megtisztítjuk és a héját leszedjük, majd ugyanezzel a módszerrel lereszeljük.
  • A megmaradt zöldségeket, tehát a paprikát és a hagymát nem kell reszelni, ezeket alapos mosás után szeleteljük karikákra.
  • Ha mindennel kész vagyunk, öntsünk mindent egy tálba és szórjuk rá a cukrot, a sót, a borsot.
  • Hagyjuk állni minimum fél óráig az egészet, majd öntsük hozzá az ecetet és keverjük össze, majd töltsük ki befőttes üvegekbe. Hűtőben, hűvös helyen eláll hetekig is!

Fotó: canva.com