Crepe Suzette

Crepe Suzette, a narancsos palacsinta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A Crepe Suzette egy klasszikus francia desszert, amely a narancs ízének és a Grand Marnier vagy Cointreau likőrnek köszönhetően különleges és ünnepélyes. Ez a desszert tökéletes választás egy elegáns vacsora lezárására vagy egy különleges alkalom megünneplésére.

Crepe Suzette

Crepe Suzette

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: franciaNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 125 gramm finomliszt

  • 2 darab tojás

  • 300 ml tej

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál vaj

  • vaj

  • A szószhoz:
  • 100 gramm cukor

  • 100 ml narancslé

  • 1 darab narancs héja

  • 50 gramm vaj

  • 3 evőkanál Grand Marnier vagy Cointreau

Elkészítés

  • A palacsintatésztához egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót, amíg sima nem lesz. Keverjük hozzá az olvasztott vajat. Hagyjuk állni a tésztát kb. 15 percig.
  • Melegítsük fel egy kis vajat vagy olajat egy palacsintasütőben vagy serpenyőben közepes lángon. Öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és gyorsan terítsük szét, hogy vékony palacsintát kapjunk. Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd tegyük félre, és ismételjük meg, amíg a tészta el nem fogy.
  • A szószhoz egy nagyobb serpenyőben karamellizáljuk a cukrot közepes lángon, majd óvatosan adjuk hozzá a narancslevet és a narancshéjat. Keverjük hozzá a vajat, és főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik.
  • Emeljük le a tűzről, és keverjük hozzá a Grand Marnier-t vagy Cointreau-t. Tegyük vissza a palacsintákat a serpenyőbe, hajtogassuk félbe vagy negyedbe, és forrósítsuk át a szószban.
  • Crepe Suzette-t friss narancsszeletekkel és egy kevés tejszínhabbal kínálhatjuk a tökéletes desszertélményért.

Fotó: canva.com