Cottage Pie

Cottage Pie

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A cottage pie egy brit klasszikus, amely egy laktató és ízletes egytálétel. Tökéletes választás lehet egy családi vacsorához.

Cottage Pie

Cottage Pie

2.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: britNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm darált marhahús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál paradicsompüré

  • 500 ml marha alaplé

  • 1 teáskanál szárított rozmaring

  • 1 teáskanál szárított majoranna

  • olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • A krumplipüréhez:
  • 800 gramm burgonya

  • 100 ml tej

  • 50 gramm vaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat, majd pirítsuk meg a vöröshagymát, sárgarépát és fokhagymát, amíg puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg meg nem barnul.
  • Keverjük hozzá a paradicsompürét, majd öntsük hozzá a marhaalaplevet. Fűszerezzük rozmaringgal, majoránnával, sóval és borssal. Fedjük le, és főzzük kis lángon 20-30 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Közben készítsük el a krumplipürét. A burgonyát főzzük meg sós vízben, amíg meg nem puhul. Öntsük le a vizet, majd törjük össze a burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és borssal. Keverjünk hozzá egy tojássárgáját, hogy extra gazdag legyen a püré.
  • Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, és tegyük bele a húsos keveréket. Simítsuk el a tetejét, majd kanalazzuk rá a krumplipürét, és egyenletesen terítsük szét.
  • Süssük a cottage pie-t a sütőben 200°C-on körülbelül 20 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com