A cottage pie egy brit klasszikus, amely egy laktató és ízletes egytálétel. Tökéletes választás lehet egy családi vacsorához.
Cottage Pie
Fogás: főételKonyha: britNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
500 gramm darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
500 ml marha alaplé
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál szárított majoranna
olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
- A krumplipüréhez:
800 gramm burgonya
100 ml tej
50 gramm vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat, majd pirítsuk meg a vöröshagymát, sárgarépát és fokhagymát, amíg puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg meg nem barnul.
- Keverjük hozzá a paradicsompürét, majd öntsük hozzá a marhaalaplevet. Fűszerezzük rozmaringgal, majoránnával, sóval és borssal. Fedjük le, és főzzük kis lángon 20-30 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Közben készítsük el a krumplipürét. A burgonyát főzzük meg sós vízben, amíg meg nem puhul. Öntsük le a vizet, majd törjük össze a burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és borssal. Keverjünk hozzá egy tojássárgáját, hogy extra gazdag legyen a püré.
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, és tegyük bele a húsos keveréket. Simítsuk el a tetejét, majd kanalazzuk rá a krumplipürét, és egyenletesen terítsük szét.
- Süssük a cottage pie-t a sütőben 200°C-on körülbelül 20 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com