A cornflakes csirkemell egy ropogós és ízletes fogás, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ez a recept tökéletes választás lehet egy könnyű, mégis ízletes ebédhez vagy vacsorához.
Cornflakes csirkemell
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
4 darab 4 csirkemell filé
200 gramm 200 cornflakes
2 darab 2 tojás
100 gramm 100 liszt
1 teáskanál 1 fokhagymapor
1 teáskanál 1 pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Törjük össze nagyjából a cornflakes-t egy zacskóban vagy egy tálban, de ne legyen teljesen porrá törve.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fokhagymaport, a pirospaprikát, sót és borsot. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadik tálban pedig helyezzük el a cornflakes darabokat.
- Mártogassuk a csirkemell filéket először a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül forgassuk meg őket a cornflakes darabokban.
- Helyezzük a panírozott csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és permetezzünk rájuk egy kevés növényi olajat.
- Süssük a csirkemelleket a sütőben 20-25 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső rétegük, és a csirke teljesen átsül. Tálaljuk friss salátával vagy sült zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com