Cornflakes csirkemell

Ropogós cornflakes csirkemell

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A cornflakes csirkemell egy ropogós és ízletes fogás, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ez a recept tökéletes választás lehet egy könnyű, mégis ízletes ebédhez vagy vacsorához.

Cornflakes csirkemell

Cornflakes csirkemell

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell filé

  • 200 gramm cornflakes

  • 2 darab tojás

  • 100 gramm liszt

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Törjük össze nagyjából a cornflakes-t egy zacskóban vagy egy tálban, de ne legyen teljesen porrá törve.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fokhagymaport, a pirospaprikát, sót és borsot. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadik tálban pedig helyezzük el a cornflakes darabokat.
  • Mártogassuk a csirkemell filéket először a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül forgassuk meg őket a cornflakes darabokban.
  • Helyezzük a panírozott csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és permetezzünk rájuk egy kevés növényi olajat.
  • Süssük a csirkemelleket a sütőben 20-25 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső rétegük, és a csirke teljesen átsül. Tálaljuk friss salátával vagy sült zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com