Citromos csirkemell serpenyőben

Szaftos citromos csirkemell serpenyőben

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A citrom kifejezetten jól passzol a csirkéhez, így ezt a kombinációt hiba lenne kihagyni, főleg, ha kedveljük a citromos ízvilágot. Mindemellett pedig egy nagyon gyors és egyszerű receptről van szó!

Citromos csirkemell serpenyőben

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemellfilé

  • 1 darab vöröshagyma

  • 1 dl alaplé

  • 1 dl tejszín

  • 4 dkg vaj

  • 1 darab citrom

  • 4 dkg reszelt sajt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet vágjuk fel hosszában, majd fűszerezzük (sóval és borssal).
  • A vajat kezdjük el olvasztani egy serpenyőben, majd ha felolvadt, adagoljuk hozzá a húst és pirítsuk meg.
  • Ha elkészült, vegyük ki. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük rá vissza a húst és öntsük fel az alaplével, illetve facsarjuk rá a citrom levét. Főzzük addig, ameddig a hús meg nem puhul.
  • Ha puha lett a csirkemell, öntsük rá a tejszín, majd főzzük addig, ameddig össze nem forrnak.
  • A citromot felvágva tálalhatjuk mellé, vagy csak tegyük a hús mellé az intenzívebb íz érdekében.
  • Rizzsel tálaljuk, a tetejére reszelhetünk sajtot is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com