A citrom kifejezetten jól passzol a csirkéhez, így ezt a kombinációt hiba lenne kihagyni, főleg, ha kedveljük a citromos ízvilágot. Mindemellett pedig egy nagyon gyors és egyszerű receptről van szó!
Citromos csirkemell serpenyőben
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
500 gramm csirkemellfilé
1 darab vöröshagyma
1 dl alaplé
1 dl tejszín
4 dkg vaj
1 darab citrom
4 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet vágjuk fel hosszában, majd fűszerezzük (sóval és borssal).
- A vajat kezdjük el olvasztani egy serpenyőben, majd ha felolvadt, adagoljuk hozzá a húst és pirítsuk meg.
- Ha elkészült, vegyük ki. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük rá vissza a húst és öntsük fel az alaplével, illetve facsarjuk rá a citrom levét. Főzzük addig, ameddig a hús meg nem puhul.
- Ha puha lett a csirkemell, öntsük rá a tejszín, majd főzzük addig, ameddig össze nem forrnak.
- A citromot felvágva tálalhatjuk mellé, vagy csak tegyük a hús mellé az intenzívebb íz érdekében.
- Rizzsel tálaljuk, a tetejére reszelhetünk sajtot is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com