Citromos álom

Citromos álom babapiskótával

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A citromos álom egy nagyon könnyű és frissítő desszert, mely a hagyományos olasz tiramisu változata citromos ízzel. Ez a recept tökéletes még a meleg nyári napokra is. 

Citromos álom babapiskótával

Citromos álom babapiskótával

5 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 200 gramm mascarpone sajt

  • 1 darab citrom héja reszelve

  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

  • 3 evőkanál porcukor

  • 200 ml tejszín

  • 12 darab babapiskóta

  • 100 ml espresso

  • 1 evőkanál rum (opcionális)

  • cukrozott citromhéj díszítéshez

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a citromhéjat, a citromlevet és a porcukrot, amíg sima krémet kapunk.
  • Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá.
  • Keverjük össze óvatosan a mascarpone krémet és a felvert tejszínt, hogy egy homogén citromos krémet kapjunk.
  • Egy mélyebb tálban öntsük bele az erős kávét és a rumot, majd forgassuk meg benne a babapiskótákat, hogy átjárja a folyadék.
  • Helyezzük egyenként a babapiskótákat egy tálba vagy pohárba, majd öntsük rájuk a citromkrémet.
  • Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg el nem fogy a krém és a piskóták.
  • tetejét díszítsük cukrozott citromhéjjal.
  • Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek és a tiramisu megdermedjen.
  • Tálaljuk hűvösen és frissen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com