A citromos álom egy nagyon könnyű és frissítő desszert, mely a hagyományos olasz tiramisu változata citromos ízzel. Ez a recept tökéletes még a meleg nyári napokra is.
Citromos álom babapiskótával
Fogás: desszertKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
10
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
200 gramm mascarpone sajt
1 darab citrom héja reszelve
2 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál porcukor
200 ml tejszín
12 darab babapiskóta
100 ml espresso
1 evőkanál rum (opcionális)
cukrozott citromhéj díszítéshez
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a citromhéjat, a citromlevet és a porcukrot, amíg sima krémet kapunk.
- Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá.
- Keverjük össze óvatosan a mascarpone krémet és a felvert tejszínt, hogy egy homogén citromos krémet kapjunk.
- Egy mélyebb tálban öntsük bele az erős kávét és a rumot, majd forgassuk meg benne a babapiskótákat, hogy átjárja a folyadék.
- Helyezzük egyenként a babapiskótákat egy tálba vagy pohárba, majd öntsük rájuk a citromkrémet.
- Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg el nem fogy a krém és a piskóták.
- tetejét díszítsük cukrozott citromhéjjal.
- Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek és a tiramisu megdermedjen.
- Tálaljuk hűvösen és frissen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com