A Cézár saláta egy klasszikus és népszerű étel, amely tökéletes választás egy könnyű, mégis ízletes ebédhez vagy vacsorához. A ropogós saláta, a fűszeres csirke, a krémes öntet és a pirított kenyérkockák tökéletes kombinációt alkotnak.
Cézár saláta
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percÖsszesen
40
percHozzávalók
- A salátához:
1 fej római saláta
2 darab csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
100 gramm kenyérkocka
- Az öntethez:
1 darab tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
50 ml extra szűz olívaolaj
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 teáskanál Worcestershire-szósz
1 teáskanál citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, az olívaolajon mindkét oldalukon süssük meg, amíg teljesen át nem sülnek, körülbelül 6-8 percig oldalanként. Amikor kész, hagyjuk pihenni néhány percig, majd vágjuk vékony szeletekre.
- A cézár öntet elkészítéséhez egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját, dijoni mustárt, zúzott fokhagymát, Worcestershire-szószt és citromlevet. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy egy sima, krémes öntetet kapjunk. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt, és ízesítsük sóval és borssal.
- Egy nagy tálban helyezzük el a római saláta leveleket. Öntsük rá a cézár öntetet, és óvatosan keverjük össze, hogy minden levél bevonódjon az öntettel.
- Tálaláskor helyezzük a salátát tányérokra, tegyük rá a csirkemell szeleteket és a kenyérkockákat. Szórjunk még egy kis extra parmezánt a tetejére. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com