Cézár saláta

Egyszerű Cézár saláta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A Cézár saláta egy klasszikus és népszerű étel, amely tökéletes választás egy könnyű, mégis ízletes ebédhez vagy vacsorához. A ropogós saláta, a fűszeres csirke, a krémes öntet és a pirított kenyérkockák tökéletes kombinációt alkotnak.

Cézár saláta

Cézár saláta

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • A salátához:
  • 1 fej római saláta

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • 100 gramm kenyérkocka

  • Az öntethez:
  • 1 darab tojássárgája

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 50 ml extra szűz olívaolaj

  • 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz

  • 1 teáskanál citromlé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, az olívaolajon mindkét oldalukon süssük meg, amíg teljesen át nem sülnek, körülbelül 6-8 percig oldalanként. Amikor kész, hagyjuk pihenni néhány percig, majd vágjuk vékony szeletekre.
  • A cézár öntet elkészítéséhez egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját, dijoni mustárt, zúzott fokhagymát, Worcestershire-szószt és citromlevet. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy egy sima, krémes öntetet kapjunk. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt, és ízesítsük sóval és borssal.
  • Egy nagy tálban helyezzük el a római saláta leveleket. Öntsük rá a cézár öntetet, és óvatosan keverjük össze, hogy minden levél bevonódjon az öntettel.
  • Tálaláskor helyezzük a salátát tányérokra, tegyük rá a csirkemell szeleteket és a kenyérkockákat. Szórjunk még egy kis extra parmezánt a tetejére. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com