Carbonara

A legegyszerűbb carbonara spagetti recept

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: közepes

Az egész világon közkedveltté vált tésztaétel eredetileg Rómából származik. Ez a finom és krémes étel az olasz konyha egyik népszerű klasszikus fogása. A jó carbonara gyorsan és könnyen elkészül. Természetesen ennek is több változata létezik, az alapreceptet lehet kedvünkre módosítani. Az eredeti recept ugyan nem tartalmaz tejszínt, sokan mégis ezt a hamis verziót ismerik és követik.

Carbonara spagetti

0 0 szavazat
Fogás: tésztaféleKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 40 dkg 40 spagetti tészta

  • 4 db 4 tojás

  • bors

  • 35 dkg 35 bacon szalonna

  • 10 dkg 10 reszelt Parmezán sajt

Elkészítés

  • A szalonnának hasonló súlyban kell lennie, mint a spagetti tésztának. Fontos, hogy a bacont egy darabban vásároljuk, ne felkockázva. A zsírosabb darabokat leválasztva mi választhatjuk ki a legjobb minőségű részeket, amelyeket 1 cm szélességű kockákra vágunk.
  • A spagetti tésztát a csomagoláson található leírás alapján sós, forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevet félretesszük.
  • A tojásokat felverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  • Az előzetesen kockára vágott bacon szalonnát forró serpenyőben megsütjük.
  • Ezután beleforgatjuk a kifőzött tésztát.
  • Végül a tetejére öntjük a tojásos-sajtos szószt, amihez még egy kis főzőlevet adunk. Az egészet összeforgatjuk a serpenyőben. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com