A cacciatora egy olasz klasszikus. Ez a gazdag és ízletes ragu jellemzősen paradicsom, olívabogyó és fűszernövények kíséretében készül, tökéletes választás egy kiadós családi ebédhez vagy vacsorához.
Cacciatore csirke
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
4 darab csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab répa
1 darab zellerszár
200 ml száraz fehérbor
400 gramm darabolt paradicsom konzerv
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 csipet cukor
100 gramm zöld olívabogyó
Elkészítés
- A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a csirkecombokat mindkét oldalukon pirítsuk meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Ezután vegyük ki a serpenyőből őket és tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben, a csirke zsírjában pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, répát és zellert, amíg puhák és aranybarnák nem lesznek. Adjuk hozzá a száraz fehérbort, és főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
- Ezután adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, a bazsalikomot és egy csipetnyi cukrot. Keverjük össze, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.
- Fedjük le és alacsony lángon főzzük 30-35 percig, amíg a csirke megpuhul. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá az oílvabogyókat, és főzzük tovább.
- Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel. Kínálhatjuk tésztával, rizzsel vagy akár friss, ropogós kenyérrel.
Fotó: canva.com