Cacciatore csirke

Cacciatore csirke, az olasz csirkepörkölt

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A cacciatora egy olasz klasszikus. Ez a gazdag és ízletes ragu jellemzősen paradicsom, olívabogyó és fűszernövények kíséretében készül, tökéletes választás egy kiadós családi ebédhez vagy vacsorához.

Cacciatore csirke

Cacciatore csirke

4.0 2 szavazat
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 darab répa

  • 1 darab zellerszár

  • 200 ml száraz fehérbor

  • 400 gramm darabolt paradicsom konzerv

  • 1 teáskanál oregánó

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 csipet cukor

  • 100 gramm zöld olívabogyó

Elkészítés

  • A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a csirkecombokat mindkét oldalukon pirítsuk meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Ezután vegyük ki a serpenyőből őket és tegyük félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben, a csirke zsírjában pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, répát és zellert, amíg puhák és aranybarnák nem lesznek. Adjuk hozzá a száraz fehérbort, és főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
  • Ezután adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, a bazsalikomot és egy csipetnyi cukrot. Keverjük össze, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.
  • Fedjük le és alacsony lángon főzzük 30-35 percig, amíg a csirke megpuhul. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá az oílvabogyókat, és főzzük tovább.
  • Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel. Kínálhatjuk tésztával, rizzsel vagy akár friss, ropogós kenyérrel.

Fotó: canva.com