Burgonyás sárgabarackos szelet

Egyszerű burgonyás sárgabarackos szelet

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Ha sárgabarack rajongó vagy, ezt a receptet érdemes kipróbálnod. A burgonyás sárgabarackos szelet még a meleg időjárásban is szuper választás, mert a zamatos barack tökéletesen feldobja ezt az édességet.

Burgonyás sárgabarackos szelet

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab sárgabarack

  • 3 darab burgonya

  • 2 evőkanál vaj

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 csipet reszelt szerecsendió

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  • Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a burgonyákat. Főzzük puhára sós vízben, majd törjük és hagyjuk kihűlni.
  • Mossuk meg és vágjuk félbe a sárgabarackokat. Távolítsuk el a magokat.
  • Egy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a cukrot, vanília kivonatot, fahéjat, szerecsendiót és sót. Keverjük össze, amíg a cukor feloldódik és a szirup sűrűsödik.
  • Vegyük le a lábast a tűzhelyről, majd forgassuk bele a sárgabarackokat, hogy mindkét felüket bevonja a szirup.
  • Egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsi aljára helyezzük a főtt burgonya kockákat. Nyomkodjuk őket egyenletesen a tál aljára.
  • Az előkészített sárgabarackokat helyezzük a burgonyára, a szirupot is beleöntve.
  • Keverjük össze a lisztet és a zsemlemorzsát egy kis tálban, majd szórjuk egyenletesen a sárgabarackok tetejére.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb. 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
  • Miután kész, hagyjuk kissé kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
  • Tálaljuk langyosan, akár vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

Fotó: canva.com