Ha sárgabarack rajongó vagy, ezt a receptet érdemes kipróbálnod. A burgonyás sárgabarackos szelet még a meleg időjárásban is szuper választás, mert a zamatos barack tökéletesen feldobja ezt az édességet.
Burgonyás sárgabarackos szelet
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab sárgabarack
3 darab burgonya
2 evőkanál vaj
3 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
0,5 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet só
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a burgonyákat. Főzzük puhára sós vízben, majd törjük és hagyjuk kihűlni.
- Mossuk meg és vágjuk félbe a sárgabarackokat. Távolítsuk el a magokat.
- Egy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a cukrot, vanília kivonatot, fahéjat, szerecsendiót és sót. Keverjük össze, amíg a cukor feloldódik és a szirup sűrűsödik.
- Vegyük le a lábast a tűzhelyről, majd forgassuk bele a sárgabarackokat, hogy mindkét felüket bevonja a szirup.
- Egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsi aljára helyezzük a főtt burgonya kockákat. Nyomkodjuk őket egyenletesen a tál aljára.
- Az előkészített sárgabarackokat helyezzük a burgonyára, a szirupot is beleöntve.
- Keverjük össze a lisztet és a zsemlemorzsát egy kis tálban, majd szórjuk egyenletesen a sárgabarackok tetejére.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb. 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
- Miután kész, hagyjuk kissé kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
- Tálaljuk langyosan, akár vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.
Fotó: canva.com