A nudlit sokan szerethetjük, hiszen az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, amelyhez alig kell pár alapanyag. Ráadásul nem csak édes desszertként fogyasztható.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
1 darab tojás
30 dkg burgonya
300 gramm liszt
1 csipet só
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Sós, forralt vízbe feltesszük főni.
- Ha elkészült, tört krumplit készítünk és elkeverjük a többi alapanyaggal.
- A krumplit lisztezett felületre borítjuk, majd felgörgetjük. Ezt az adag tésztát 4 fele szedjük, és mindegyik részéből hengereket gyúrunk.
- Késsel 1-2 cm-es darabokat vágunk, majd nudlivá sodorjuk.
- Forró vízben megfőzzük a nudlikat.
- Ezalatt megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha megpirult, belekeverünk egy kevés kristálycukrot. Ha a nudlik megfőttek, meghempergetjük a zsemlemorzsába.
- Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com