Nudli

Burgonyás nudli

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A nudlit sokan szerethetjük, hiszen az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, amelyhez alig kell pár alapanyag. Ráadásul nem csak édes desszertként fogyasztható.

Nudli

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 1 darab tojás

  • 30 dkg burgonya

  • 300 gramm liszt

  • 1 csipet

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

  • A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Sós, forralt vízbe feltesszük főni.
  • Ha elkészült, tört krumplit készítünk és elkeverjük a többi alapanyaggal.
  • A krumplit lisztezett felületre borítjuk, majd felgörgetjük. Ezt az adag tésztát 4 fele szedjük, és mindegyik részéből hengereket gyúrunk.
  • Késsel 1-2 cm-es darabokat vágunk, majd nudlivá sodorjuk.
  • Forró vízben megfőzzük a nudlikat.
  • Ezalatt megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha megpirult, belekeverünk egy kevés kristálycukrot. Ha a nudlik megfőttek, meghempergetjük a zsemlemorzsába.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com