Burgonyakrémleves

Egyszerű burgonyakrémleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

Ez a könnyen elkészíthető leves ideális választás lehet hideg téli napokon vagy bármikor, amikor valami meleg és táplálóra vágyunk.

Burgonyakrémleves

Burgonyakrémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 liter zöldség alaplé

  • 200 ml tejszín

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg őket 5-7 percig, amíg aranybarnára nem sült.
  • Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és pirítsuk még 2-3 percig.
  • Öntsük fel az alaplevet, majd adjuk hozzá a kakukkfűt.
  • Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük lassú tűzön, amíg a burgonya megpuhul, kb. 30-40 percig.
  • Ha a burgonya puha, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.
  • Használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves pépesítésére, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
  • Keverjük hozzá a tejszínt, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Melegítsük fel újra a levest, majd tálaljuk friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com