Ez a könnyen elkészíthető leves ideális választás lehet hideg téli napokon vagy bármikor, amikor valami meleg és táplálóra vágyunk.
Burgonyakrémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab burgonya
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
1 liter zöldség alaplé
200 ml tejszín
1 teáskanál szárított kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg őket 5-7 percig, amíg aranybarnára nem sült.
- Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és pirítsuk még 2-3 percig.
- Öntsük fel az alaplevet, majd adjuk hozzá a kakukkfűt.
- Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük lassú tűzön, amíg a burgonya megpuhul, kb. 30-40 percig.
- Ha a burgonya puha, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.
- Használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves pépesítésére, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
- Keverjük hozzá a tejszínt, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Melegítsük fel újra a levest, majd tálaljuk friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com