Bulgur saláta

Mediterrán bulgur saláta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A bulgur saláta egy könnyű és tápláló étel, amely kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára. Friss zöldségekkel és ízletes fűszerekkel készül, így igazi ízbomba lesz az asztalon.

Bulgur saláta

Bulgur saláta

0.0 0 szavazat
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Pihentetési idő

20

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 200 gramm bulgur

  • 400 ml forró víz

  • 60 ml olívaolaj

  • 2 evőkanál citromlé

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 darab kígyóuborka

  • 1 darab paradicsom

  • 1 fej hagyma

  • 0,5 csokor petrezselyem

  • 100 gramm feta sajt

Elkészítés

  • A bulgurt helyezzük egy tálba, majd öntsük le forró vízzel. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15-20 percig, amíg megduzzad.
  • Keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, őrölt köményt, sót és borsot egy kis tálban, hogy öntetet készítsünk.
  • Amikor a bulgur elkészült, hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze az öntettel.
  • Adjuk hozzá uborkát, paradicsomot, hagymát, petrezselymet és feta sajtot. Keverjük össze alaposan.
  • Tálaljuk frissen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com