Bruschetta

Klasszikus bruschetta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A bruschetta egy klasszikus olasz előétel vagy reggeli, amely friss alapanyagokból készül, és tökéletes választás lehet vendégvárónak vagy könnyű reggelinek. A ropogósra pirított kenyér, a zamatos paradicsom és az aromás fűszerek kombinációja mindenkit elvarázsol.

Bruschetta

Bruschetta

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

8

szelet
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 8 szelet szelet ciabatta vagy bagett

  • 4 darab darab paradicsom

  • 3 gerezd gerezd fokhagyma

  • 1 csokor csokor friss bazsalikom

  • 3 evőkanál evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 1 evőkanál evőkanál balzsamecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A sütőt melegítsük elő közepes hőfokra. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon pirítsuk meg, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Dörzsöljük meg a még meleg kenyérszeletek egyik oldalát a félbevágott fokhagyma gerezddel.
  • Egy közepes tálban keverjük össze a kockára vágott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a bazsalikomot, az olívaolajat és a balzsamecetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
  • Kanalazzuk a paradicsomos keveréket a fokhagymával dörzsölt kenyérszeletekre, és csepegtessünk rá még egy kevés olívaolajat. Tálaljuk azonnal, hogy a kenyér megőrizze ropogósságát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com