Szaftos borsos tokány

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A borsos tokány egy könnyen elkészíthető, mégis kiadós étel, melynek alapját a szalonna képezi, ami emiatt a recept elengedhetetlen összetevője. Magát a szaftot feldobhatjuk további tápláló hozzávalókkal, például zöldborsóval vagy kápia paprikával is. Ezt az egyszerű receptet bátran lehet kombinálni, módosítani, hiszen a borsos tokány szépsége, hogy mindenki máshogyan készíti. Az egyetlen biztos pont a szalonna használata.

Borsos tokány

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma

  • 25 dkg sertéscomb

  • 15 dkg kolozsvári szalonna

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 darab paradicsom

  • 1 darab zöld paprika

  • 1 evőkanál liszt

  • 5 dl víz

Elkészítés

  • Először a szalonnát és a megpucolt vöröshagymát kockákra vágjuk.
  • A húst csíkokra vágjuk.
  • Felkockázzuk a paradicsomot és paprikát.
  • A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk.
  • Ehhez keverjük a csíkokra vágott húst, amit fehéredésig sütünk. Ekkor sóval és borssal beízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és paprikát.
  • Miközben főzzük, levet ereszt, majd ezt pótolni kell vízzel, hogy szaft legyen belőle. Közepes lángon még kb. 30 percig főzzük. A végén elkeverünk benne egy evőkanál lisztet.
  • Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com