Borsófőzelék fagyasztott borsóból

Ízletes borsófőzelék fagyasztott borsóból

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A borsófőzelék fagyasztott borsóból könnyen elkészíthető, és egy ízletes magyar főétel. A borsófőzelék selymes és krémes állagú, és remekül párosítható húsételekkel vagy kolbásszal is.

Borsófőzelék fagyasztott borsóból

Borsófőzelék fagyasztott borsóból

0 0 szavazat
Fogás: főzelékKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm fagyasztott borsó

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál olaj vagy vaj

  • 4 dl víz vagy zöldségleves alaplé

  • 2 dl tejföl

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük fel az olajat vagy vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
  • Szórjuk rá a lisztet, majd keverjük össze, hogy a hagyma bevonódjon vele. Főzzük pár percig, hogy a liszt enyhén megpiruljon és kicsit meg dúsuljon az íze.
  • Öntsük hozzá a vizet vagy zöldségleves alaplevet, majd főzzük fel. Keverjük el alaposan, hogy a liszt jól elkeveredjen a folyadékkal.
  • Adjuk hozzá a mirelit borsót, majd főzzük közepes lángon kb. 30-40 percig, vagy amíg a borsó megpuhul és a főzelék besűrűsödik. Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le az alja.
  • Keverjük össze a tejfölt egy külön tálban, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz. Főzzük még néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a borsófőzeléket. Ha szükséges, állítsuk be az állagát vízzel vagy leves alaplével. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com