Püspökkenyér

Békebeli püspökkenyér

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A püspökkenyér egy hagyományos desszert, ami nem maradhat el karácsonykor az ünnepi asztalról, vagy más különleges alkalmakkor. Igazán különleges a benne lévő aszalt gyümölcsök miatt.

Püspökkenyér

Püspökkenyér

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 20 dkg 20 aszalt gyümölcs

  • 120 gramm 120 vaj

  • 200 gramm 200 liszt

  • 1 darab 1 citrom

  • 2 darab 2 tojás

  • 10 dkg 10 cukor

  • 100 gramm 100 csokoládé

  • 1 teáskanál 1 fahéj

  • 1 csipet 1

  • 1 csomag 1 sütőpor

  • mazsola

Elkészítés

  • A gyümölcsöket, mazsolát és a csokit is kisebb darabokra vágjuk.
  • Egy tálban keverjük össze a citromhéjat, a sütőport, a lisztet, a fahéjat és az aszalt gyümölcsös keveréket.
  • A tojást ketté választjuk, a sárgáját felverjük a cukorral és a vajjal majd hozzáadjuk a száraz keverékhez.
  • Keverjük össze alaposan, majd ha felvertük a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá.
  • Egy sütőformát lisztezzünk és vajazzunk ki, majd öntsük bele a masszát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  • Ha elkészült, borítsuk ki és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com