Házi krémes

Békebeli házi krémes

Elkészítési idő: 4 óra 10 perc Nehézség: közepes

A házi krémes nem a legegyszerűbb sütemények közé tartozik, de ezért az élményért megéri rááldozni a konyhában töltött időt. Porcukorral meghintve egy nagyon különleges és ízletes desszertet tehetünk az asztalra, amiért mindenki rajongani fog.

Házi krémes

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

20

szelet
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

30

perc
Hűtés

3

óra 
Összesen

4

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm liszt

  • 1 darab tojás

  • 1 kávéskanál citromlé

  • 1 dl tejföl

  • só ízlés szerint

  • A krémhez:
  • 1 darab vaníliarúd

  • 250 gramm cukor

  • 4 darab tojás

  • 1 liter tej

  • 150 gramm liszt

Elkészítés

  • Morzsoljuk bele a vajat a kimért lisztbe, majd adjuk hozzá a sót, a tojást, a citromlevet és a tejfölt.
  • Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, majd legalább 1 órára rakjuk a hűtőbe.
  • Ha letelt ez az idő, kétfelé osztjuk a tésztát és liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki. Az egyik lapot helyezzük tepsire, kicsit szurkáljuk meg villával, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ugyanezt ismételjük a másik tésztával is.
  • A krém készítéséhez a tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját a kevés tejjel és a cukor mennyiségének a felével verjük habbá. A tej maradék részét és a vaníliát forraljuk fel.
  • Levéve a tűzről keverjük hozzá a krémes keveréket. A fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, majd a 2 masszát keverjük össze kicsit melegítve a tűzhelyen.
  • A krémet kenjük el a tészta egyik felén, majd a kockákra-téglalapokra vágott tésztákat helyezzük rá (érdemes előtte felvágni a tészta tetejét, és így ráhelyezni).
  • A süteményt tegyük megint a hűtőbe legalább 2 órára (de maradhat tovább is). Ha letelt, porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com