BBQ csirkeszárny

BBQ csirkeszárny grillezve

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A BBQ csirkeszárny egy szaftos, ropogós mégis nagyon fűszeres étel a BBQ szósznak köszöhetően. Friss salátával, burgonyával vagy rizzsel tálalva egy nagyszerű fogást kaphatunk.

BBQ csirkeszárny

4 4 szavazat
Fogás: húsételKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 16 darab csirkeszárny

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál füstölt paprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál cayenne bors

  • 1 teáskanál barna cukor

  • 250 ml BBQ szósz

  • só ízlés szerint

  • fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót, a fokhagymaport, a cayenne borsot, a barna cukrot, sót és fekete borsot.
  • A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Tegyük a csirkeszárnyakat egy nagy tálba, majd öntsük rájuk a fűszeres olajkeveréket. Alaposan keverjük össze, hogy minden szárnyat bevonjon a fűszeres mártás.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat a grillrácsra, majd süssük 30-35 percig, időnként megfordítva, amíg a hús átsül és kívül ropogós lesz.
  • A sütés utolsó 5 percében kenjük meg a csirkeszárnyakat BBQ szósszal, hogy a mártás szépen karamellizálódjon.
  • Vegyük le a grillről a csirkeszárnyakat, majd hagyjuk őket 5 percig pihenni, hogy a lé benne maradjon.
  • Tálalás előtt díszítsük friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és kínáljuk mellé extra adag BBQ szószt. Jó étvágyat kívánunk!