A BBQ csirkeszárny egy szaftos, ropogós mégis nagyon fűszeres étel a BBQ szósznak köszöhetően. Friss salátával, burgonyával vagy rizzsel tálalva egy nagyszerű fogást kaphatunk.
BBQ csirkeszárny
Fogás: húsételKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
16 darab csirkeszárny
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál barna cukor
250 ml BBQ szósz
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót, a fokhagymaport, a cayenne borsot, a barna cukrot, sót és fekete borsot.
- A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Tegyük a csirkeszárnyakat egy nagy tálba, majd öntsük rájuk a fűszeres olajkeveréket. Alaposan keverjük össze, hogy minden szárnyat bevonjon a fűszeres mártás.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat a grillrácsra, majd süssük 30-35 percig, időnként megfordítva, amíg a hús átsül és kívül ropogós lesz.
- A sütés utolsó 5 percében kenjük meg a csirkeszárnyakat BBQ szósszal, hogy a mártás szépen karamellizálódjon.
- Vegyük le a grillről a csirkeszárnyakat, majd hagyjuk őket 5 percig pihenni, hogy a lé benne maradjon.
- Tálalás előtt díszítsük friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és kínáljuk mellé extra adag BBQ szószt. Jó étvágyat kívánunk!