Barackos csirkemell serpenyőben

Ízletes barackos csirkemell serpenyőben

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A barack egy sokunk által kedvelt ízletes gyümölcs, amely nagyon jól passzol a csirkemellhez. Ha kedveljük a húsokat gyümölccsel párosítva, ezt a receptet nem érdemes kihagyni.

Barackos csirkemell serpenyőben

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 4 darab őszibarack

  • 50 dkg csirkemellfilé

  • 1 fej lilahagyma

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • 1 evőkanál méz

  • 1 csipet rozmaring

  • 3 evőkanál olaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A lilahagymát mossuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel.
  • Az őszibarackot vághatjuk kockákra vagy szeletekre is, ez ránk van bízva.
  • A húst borssal és sóval megszórjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a csirkehúst.
  • Az olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a barackot és a rozmaringot is. Öntsük hozzá a balzsamecetet és a mézet, majd főzzük össze.
  • Ha a barack megpuhult, tegyük vissza a húst és főzzük össze.
  • Salátával vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com