A barack egy sokunk által kedvelt ízletes gyümölcs, amely nagyon jól passzol a csirkemellhez. Ha kedveljük a húsokat gyümölccsel párosítva, ezt a receptet nem érdemes kihagyni.
Barackos csirkemell serpenyőben
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
4 darab őszibarack
50 dkg csirkemellfilé
1 fej lilahagyma
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
1 csipet rozmaring
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lilahagymát mossuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel.
- Az őszibarackot vághatjuk kockákra vagy szeletekre is, ez ránk van bízva.
- A húst borssal és sóval megszórjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a csirkehúst.
- Az olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a barackot és a rozmaringot is. Öntsük hozzá a balzsamecetet és a mézet, majd főzzük össze.
- Ha a barack megpuhult, tegyük vissza a húst és főzzük össze.
- Salátával vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com