Barackkal töltött csirkemell

Barackkal töltött csirkemell serpenyőben sütve

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A barackkal töltött csirkemell egy igazán különleges és ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet egy elegáns vacsorához. A barack édessége tökéletesen kiegészíti a szaftos csirkemell ízét, így egy igazán harmonikus és ízletes ételt kapunk.

Barackkal töltött csirkemell

Barackkal töltött csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 darab barack

  • 100 ml fehérbor

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál rozmaring

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 200 ml csirke alaplé

  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

  • Először készítsük elő a csirkemelleket. Vágjuk be őket oldalról, hogy zsebet képezzünk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen. Sózzuk és borsozzuk a csirkemelleket belül és kívül.
  • A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk vékony szeletekre. Töltsük meg a csirkemellek zsebeit a barackszeletekkel, és rögzítsük fogpiszkálóval.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Vegyük ki a csirkemelleket, és tegyük félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd öntsük hozzá a fehérbort és a rozmaringot. Főzzük, amíg a bor felére nem csökken.
  • Ezután adjuk hozzá a csirkealaplevet, és forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, fedjük le, és pároljuk őket körülbelül 20 percig, amíg teljesen átsülnek.
  • Miután elkészült a csirke, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. A maradék szószt forraljuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.
  • Tálaljuk a csirkemelleket a szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com