A barackkal töltött csirkemell egy igazán különleges és ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet egy elegáns vacsorához. A barack édessége tökéletesen kiegészíti a szaftos csirkemell ízét, így egy igazán harmonikus és ízletes ételt kapunk.
Barackkal töltött csirkemell
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
2 darab barack
100 ml fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
200 ml csirke alaplé
1 evőkanál vaj
Elkészítés
- Először készítsük elő a csirkemelleket. Vágjuk be őket oldalról, hogy zsebet képezzünk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen. Sózzuk és borsozzuk a csirkemelleket belül és kívül.
- A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk vékony szeletekre. Töltsük meg a csirkemellek zsebeit a barackszeletekkel, és rögzítsük fogpiszkálóval.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Vegyük ki a csirkemelleket, és tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd öntsük hozzá a fehérbort és a rozmaringot. Főzzük, amíg a bor felére nem csökken.
- Ezután adjuk hozzá a csirkealaplevet, és forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, fedjük le, és pároljuk őket körülbelül 20 percig, amíg teljesen átsülnek.
- Miután elkészült a csirke, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. A maradék szószt forraljuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.
- Tálaljuk a csirkemelleket a szósszal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com