Banános muffin

Egyszerű banános muffin

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A banános muffin tökéletes desszertként, vagy reggeli édességként is. Mivel egyszerű elkészíteni, ideális lehet akár családi vagy baráti összejövetelekre is.

Banános muffin

Banános muffin

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 2 darab banán

  • 0,5 bögre cukor

  • 1/4 bögre olvasztott vaj

  • 1 darab tojás

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 bögre liszt

  • 0,5 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/4 teáskanál teáskanál só

  • 0,5 bögre tej

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő muffin formákat vagy muffin papírokat.
  • Egy tálban törjünk össze két érett banánt villával, amíg pépes állagú lesz.
  • Adjunk hozzá cukrot, olvasztott vajat, tojást és vanília kivonatot a banánhoz. Keverjük össze alaposan.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  • Lassan adjuk hozzá a lisztkeveréket a banános keverékhez, váltakozva a tejjel. Keverjük csak addig, amíg a hozzávalók összevegyülnek. Ne keverjük túl!
  • Ha szeretnénk, ennél a pontnál hozzá adhatunk diót vagy csokoládé chipseket a tésztához.
  • Osszuk szét a tésztát muffin formákban vagy papírokkal bélelt muffinformában.
  • Tegyük a muffinokat előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz, és amikor beleszúrunk egy fogpiszkálót, tiszta marad.
  • Miután megsültek, hagyjuk a muffinokat kihűlni a formában néhány percig, majd helyezzük őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
  • Tálaljuk a banános muffinokat frissen és élvezzük a finom ízüket! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com