A banános muffin tökéletes desszertként, vagy reggeli édességként is. Mivel egyszerű elkészíteni, ideális lehet akár családi vagy baráti összejövetelekre is.
Banános muffin
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
2 darab banán
0,5 bögre cukor
1/4 bögre olvasztott vaj
1 darab tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 bögre liszt
0,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál teáskanál só
0,5 bögre tej
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő muffin formákat vagy muffin papírokat.
- Egy tálban törjünk össze két érett banánt villával, amíg pépes állagú lesz.
- Adjunk hozzá cukrot, olvasztott vajat, tojást és vanília kivonatot a banánhoz. Keverjük össze alaposan.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Lassan adjuk hozzá a lisztkeveréket a banános keverékhez, váltakozva a tejjel. Keverjük csak addig, amíg a hozzávalók összevegyülnek. Ne keverjük túl!
- Ha szeretnénk, ennél a pontnál hozzá adhatunk diót vagy csokoládé chipseket a tésztához.
- Osszuk szét a tésztát muffin formákban vagy papírokkal bélelt muffinformában.
- Tegyük a muffinokat előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz, és amikor beleszúrunk egy fogpiszkálót, tiszta marad.
- Miután megsültek, hagyjuk a muffinokat kihűlni a formában néhány percig, majd helyezzük őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
- Tálaljuk a banános muffinokat frissen és élvezzük a finom ízüket! Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com