Bajor hús

Bajor rakott hús

Elkészítési idő: 1 óra 55 perc Nehézség: könnyű

A bajor hús első ránézésre meglehetősen hasonlít a rakott krumplihoz, a fő különbség azonban a felhasznált húsban rejlik. Míg utóbbinál inkább kolbászt szoktunk használni a rétegezéshez, addig ennél a krumplis, rakott finomságnál tarjával, vagy karajjal végezzük el ezt a feladatot.

Bajor hús

5 2 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

55

perc

Hozzávalók

  • 2 kilogramm burgonya

  • 1,5 fej hagyma

  • 8 szelet karaj

  • 6 dl tejföl

  • 1 darab tojás

  • 1 dl tej

  • sajt a tetejére

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd klopfoljuk, hogy vékonyak legyenek. Sózzuk és borsozzuk.
  • A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk majd karikákra vágjuk.
  • A tejfölt és a tojást összekeverjük. Egy tepsit zsiradékkal kikenünk.
  • A tepsiben felsorakoztatjuk a burgonya karikák felét, majd erre tesszük a hússzeleteket. Meglocsoljuk a tejfölös-tojásos szósz felével.
  • Erre jöhet a megmaradt burgonya, és a tejfölös szósz másik fele. Ráöntjük a tejet. Sajttal meg szórhatjuk a tetejét, de ez opcionális.
  • 200 fokra előmelegített sütőbe, fóliával lefedve 1,5 óráig sütjük, a végén vegyük le a fóliát, hogy piruljon. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com