Baconös sajtos csirkemell

Mennyei baconös-sajtos csirkemell

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A baconös sajtos csirkemell egy igazán ízletes és laktató fogás, amely tökéletes választás lehet egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez. A ropogós bacon, az olvadó sajt és a szaftos csirkemell kombinációja mindenkit le fog nyűgözni.

Baconös-sajtos csirkemell

Baconös-sajtos csirkemell

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 8 szelet bacon

  • 100 gramm reszelt sajt

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük elő a csirkemelleket: vágjuk be őket a közepükön, de ne vágjuk át teljesen, hogy egyfajta “zsebet” hozzunk létre.
  • Keverjük össze a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot egy kis tálban, majd dörzsöljük be vele a csirkemelleket mindkét oldalukon.
  • Töltsük meg a csirkemell zsebeit a reszelt sajttal, majd helyezzük őket egy sütőtálba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Tegyünk a csirkemellek tetejére két-két szelet bacont úgy, hogy azok teljesen befedjék a csirkemelleket.
  • Süssük a csirkemelleket a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a csirkemell teljesen átsül és a bacon ropogósra sül.
  • Az utolsó 5 percben megszórhatjuk még egy kis extra sajttal a tetejüket, hogy még sajtosabb legyen. Tálaljuk friss salátával, sült zöldségekkel vagy rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com