Babos tészta

Egyszerű babos tészta

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A babos tészta egy ízletes és tápláló főétel, amely újdonság lehet az asztalon. A szaftos bab és a friss tészta kombinációja igazi ízbomba, tökéletes lehet egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához.

Babos tészta

Babos tészta

0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm száraz bab

  • 250 gramm friss tészta

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • 1 darab babérlevél

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz

Elkészítés

  • Áztassuk be a babot hideg vízbe legalább 8 órára vagy egész éjszakára.
  • Öblítsük le a babot, majd tegyük egy lábasba, és öntsük fel friss vízzel. Főzzük a babot közepes lángon kb. 1 órán keresztül, vagy amíg teljesen megpuhul.
  • Közben készítsük elő a friss tésztát a csipetke vagy galuska recept szerint. Ha már kész, tegyük félre.
  • Egy másik serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
  • Adjuk hozzá őrölt pirospaprikát, babérlevelet, sót és frissen őrölt fekete borsot, majd keverjük össze.
  • Öntsük hozzá a megfőtt babot, majd pároljuk együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Ha elkészültünk a babos szósszal, keverjük össze a friss tésztával, majd főzzük még együtt néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Tálaljuk a babos tésztát petrezselyemmel vagy kaporral megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com