Babgulyás sertéshúsból

Egyszerű babgulyás sertéshúsból

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: közepes

A babgulyás sertéshúsból egy ízletes étel, ami vissza repített minket kicsit az időbe, hiszen egy ikonikus, nosztalgikus főétel. Az elkészítése nem a legidőigényesebb, de mindenképpen megéri a ráfordított időt!

Babgulyás sertéshúsból

Babgulyás sertéshúsból

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm sertéshús (pl. tarja vagy lapocka)

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál pirospaprika

  • 2 darab paradicsom

  • 2 darab zöldpaprika

  • 400 gramm főtt bab

  • 1 darab babérlevél

  • 1 liter víz vagy húsleves

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk barnára minden oldalán.
  • Vegyük ki a húst a lábasból, és tegyük félre. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát a lábasba, és pirítsuk üvegesre.
  • Vegyük le a lábast a tűzről, és szórjuk rá a pirospaprikát. Keverjük jól össze, majd tegyük vissza a tűzre.
  • Adjunk hozzá egy kevés vizet vagy húslevest, és keverjük össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a húst, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a babérlevelet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Öntsük fel vízzel vagy húslevessel, majd fedjük le a lábast, és főzzük lassú tűzön, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ez általában 1-1,5 órát vesz igénybe.
  • Ha szükséges, közben adjunk hozzá vizet vagy húslevest, hogy ne száradjon ki a babgulyás.
  • Amikor minden összeért és a hús megpuhult, készítsünk egy kis habarást. Egy kis tálban keverjünk össze 2 evőkanál lisztet kevés vízzel, majd öntsük a habarást a babgulyásba, és keverjük el alaposan. Főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik.
  • Távolítsuk el a babérlevelet, majd tálaljuk az ízletes babgulyást friss kenyérrel vagy tejföllel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com