Az étkezés és a fogadás lélektana

Sportfogadásokat kötni, tippelni és szurkolni a végeredményért nagyszerű szórakozási forma. Még azok számára is, akik pusztán kikapcsolódási lehetőséget keresnek, és nem annyira érdeklődnek a sportok iránt. De miért tartogat annyi élményt még egy jelképes összeggel megjátszott szelvény is?

Jobb döntéseket hozol, ha éhes vagy!?

„Ki vagy, ha éhes vagy?” – hangzik a mindenki által közismert szlogen. Mielőtt azonban a polcon lévő csoki után nyúlnál érdemes megfontolni azt a kutatási sorozatot, amely felfedi azt a tényt, hogy éhesnek lenne játék közben, igenis előnyös. Még akkor is, ha csak a telefonod előtt online fogadás oldalakat böngészel, és nem fizikailag sportolsz. Az alábbi kutatás arra a következtetésre jutott, hogy az éhség valójában sokkal jobb fogadóvá tesz!

Ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, mivel a hagyományos bölcsesség azt mondja, hogy az éhes emberek morcosabbak és impulzívabbak szükségleteik kielégítésére. A vizsgálatokban részt vevők azonban már pusztán éhesen tudták javítani stratégiai döntéseik meghozatalát és kedvezőbb kimenetelű döntéseket hozni. Azt is felfedezték, hogy az éhségnek köszönhetően a résztvevők jobban átértékelték a jövőbeli jutalmak fontosságát. Ezek a készségek pedig alapvetőek a sportfogadásban.

Sportfogadás előtt tehát kíméld meg az étvágyadat, és csak azután egyél, miután megtetted a fogadást, ezzel is növelve az esélyt a megfelelő tippek, döntések meghozatalához.

A sportfogadás önmagában is élmény!

Bizony, egy sportrajongó számára még korgó gyomorral is igazi élmény a fogadás, aminek okai:

Többszörösére növeli az élvezeti faktort

Már egy kisebb összeggel történő fogadás is hatalmas izgalmakat jelent. Valójában ilyenkor nem is a tét számít, csupán az, hogy van amiért, vagy akiért szorítani. Akár kedvenc csapatodra, akár kedvenc egyéni játékosodra vagy sportolódra fogadsz, van okod az örömre. Győzelem esetén pedig kétszer akkora boldogságot élhetsz át, és hatalmas lakomát csaphatsz a barátokkal/családdal.

Új élmények elérése

Szurkolás közben feledhetetlen élményekkel gazdagodhatsz. Például az utolsó percben bejött fogadás élményét nagyon nehéz felülmúlni, éppen emiatt is játszanak annyian és kötnek fogadást a különböző sporteseményekre.

És mivel nincs két ugyanolyan meccs, ezért két ugyanolyan fogadás sem létezik. Még ha kedvenc csapatod egy ideje győzelmet győzelemre is halmoz, a játék mindig számtalan újdonságot fog tartogatni.

Fogadás után jöhetnek a megérdemelt falatok a barátokkal!

Barátokkal közösen szurkolni az egyik legjobb élmény minden sportkedvelő számára. A hideg italok és a finom ételek fogyasztása pedig csak tetézi az emelkedett hangulatot. Ennél már csak az lehet izgalmasabb ha a gyors, rendelt kaja helyett Te magad készítesz valami igazán finomat, amely méltó zárása lehet egy izgalmas estének. Ehhez rengeteg gyors és egyszerű receptötletet találsz, nem kell profi szakácsnak lenned hozzá.

A sporteseményekre való fogadás remek kikapcsolódás azok számára, akik csak egy kicsit is érdeklődnek a sportok világa iránt. Közösségépítő programként is elsőosztályú, napjainkban már egy okostelefon segítségével bárhonnan, bármikor fogadhatunk. Akár a TV előtt, akár a stadionban szurkolsz, a fogadás mindig hozzá fogja tenni azt a kis extrát, ami miatt valóban fejelhetetlen élményekben lesz részed.

Bár a sportfogadás – akárcsak a kaszinók világa – egyre inkább a virtuális térbe helyeződik át. Ennek lehetnek bizonyos hátrányai is, viszont nagyszerű lehet akkor ha alkalmat teremt, hogy a régi barátok találkozzanak és közösen töltsenek el egy adrenalintól túlfűtött estét. Játsszatok mindig üres gyomorral, a fogadás végén pedig jutalmazzátok meg magatok finom falatokkal!

Fotó: freepik.com