Amerikai csirkeszárny recept

Az eredeti amerikai csirkeszárny recept

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az amerikai csirkeszárny igazi ínyencségnek számít, és kedvez a fűszeres hús kedvelőknek. A panír pikáns íze és a szaftos hús kombinációja biztosan nem okoz csalódást.

Amerikai csirkeszárny recept

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 12 darab csirkeszárny

  • 1 bögre liszt

  • 1 teáskanál füstölt paprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál fekete bors

  • 2 darab tojás

  • 2 evőkanál tej

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, füstölt paprikát, őrölt köményt, szárított oregánót, fokhagymaport, sót és fekete borsot.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük össze alaposan.
  • Mártsuk meg a csirkeszárnyakat először a lisztkeverékben, majd a tojáskeverékben, és végül újra a lisztkeverékben, hogy minden oldalukon szépen be legyenek vonva.
  • Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőfokon.
  • Süssük a csirkeszárnyakat a serpenyőben, amíg szép aranybarnák lesznek mindkét oldalukon. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
  • Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, helyezzük át őket egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsük rájuk a szószt.
  • üssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben további 25-30 percig, amíg teljesen átsülnek és a panír ropogós lesz.
  • Tálaljuk az amerikai csirkeszárnyakat tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com