Az amerikai csirkeszárny igazi ínyencségnek számít, és kedvez a fűszeres hús kedvelőknek. A panír pikáns íze és a szaftos hús kombinációja biztosan nem okoz csalódást.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
12 darab csirkeszárny
1 bögre liszt
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
0,5 teáskanál fekete bors
2 darab tojás
2 evőkanál tej
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, füstölt paprikát, őrölt köményt, szárított oregánót, fokhagymaport, sót és fekete borsot.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük össze alaposan.
- Mártsuk meg a csirkeszárnyakat először a lisztkeverékben, majd a tojáskeverékben, és végül újra a lisztkeverékben, hogy minden oldalukon szépen be legyenek vonva.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőfokon.
- Süssük a csirkeszárnyakat a serpenyőben, amíg szép aranybarnák lesznek mindkét oldalukon. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
- Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, helyezzük át őket egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsük rájuk a szószt.
- üssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben további 25-30 percig, amíg teljesen átsülnek és a panír ropogós lesz.
- Tálaljuk az amerikai csirkeszárnyakat tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com