Avokádókrém

Egyszerű avokádókrém

Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: könnyű

Az avokádókrém egy rendkívül sokoldalú, krémes és egészséges fogás, amelyet szendvicsekhez, tortillákhoz, salátátákhoz vagy akár magában is fogyaszthatunk. Az avokádó gazdag egészséges zsírokban és tápanyagokban, így ez a krém nemcsak finom, hanem tápláló is.

Avokádókrém

Avokádókrém

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

15

perc

Hozzávalók

  • 2 darab érett avokádó

  • 1 darab lime leve

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1/4 teáskanál őrölt római kömény

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 csokor friss koriander

  • 0,5 fej hagyma (opcionális)

  • 1 evőkanál tejföl vagy joghurt

Elkészítés

  • Vágjuk ketté az avokádókat, távolítsuk el a magjukat, és kanalazzuk ki a húsukat egy tálba.
  • Nyomjuk rá a lime levét, hogy megőrizze színét, és adjuk hozzá a fokhagymát, köményt, sót és borsot. Az avokádót törjük össze villával vagy botmixerrel, amíg krémes állagú nem lesz.
  • Keverjük hozzá a finomra vágott koriandert és piros hagymát, valamint a tejfölt vagy joghurtot, ha használjuk, hogy még krémesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Az avokádókrémet tálalhatjuk tortilla chips-szel, zöldségcsíkokkal vagy kenhetjük akár pirítósra. A lime leve nemcsak ízt ad, hanem segít megőrizni az avokádó friss, zöld színét is.

Fotó: canva.com