Aszalt szilvával töltött pulykamell

Baconbe tekert aszalt szilvával töltött pulykamell

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

Az aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítése nem a legegyszerűbb a töltelék miatt, viszont érdemes ráfordítani az időt, hiszen egy elegáns és különleges ételt tehetünk az asztalra.

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Aszalt szilvával töltött pulykamell

5.0 1 szavazat
Fogás: hűsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab pulykamell

  • 12 darab aszalt szilva

  • 4 szelet bacon

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Vágjuk a pulykamellet úgy, hogy hosszában ketté tárjuk, de ne vágjuk teljesen át.
  • Helyezzünk 3 darab aszalt szilvát a pulykamell belsejébe, majd zárjuk össze a húst, hogy a töltelék benne maradjon.
  • Tekerjük körbe mindegyik pulykamellet egy szelet bacon szalonnával, és rögzítsük fogpiszkálóval vagy húskötözővel.
  • Sózzuk és borsozzuk meg a pulykamellet minden oldalról.
  • Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  • Süssük a pulykamellet a serpenyőben, amíg mindkét oldala aranybarnára pirul. Ez kb. 6-8 perc.
  • Helyezzük a serpenyőt a pulykamelletekkel a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük további 30-40 percig, amíg a pulykahús átsül és a bacon ropogós lesz.
  • A sütési idő letelte után vegyük ki a sütőből a pulykamellet, és hagyjuk pihenni néhány percig.
  • Vágjuk fel a pulykamellet szeletekre, és tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com