Az aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítése nem a legegyszerűbb a töltelék miatt, viszont érdemes ráfordítani az időt, hiszen egy elegáns és különleges ételt tehetünk az asztalra.
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Fogás: hűsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 darab pulykamell
12 darab aszalt szilva
4 szelet bacon
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjuk a pulykamellet úgy, hogy hosszában ketté tárjuk, de ne vágjuk teljesen át.
- Helyezzünk 3 darab aszalt szilvát a pulykamell belsejébe, majd zárjuk össze a húst, hogy a töltelék benne maradjon.
- Tekerjük körbe mindegyik pulykamellet egy szelet bacon szalonnával, és rögzítsük fogpiszkálóval vagy húskötözővel.
- Sózzuk és borsozzuk meg a pulykamellet minden oldalról.
- Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
- Süssük a pulykamellet a serpenyőben, amíg mindkét oldala aranybarnára pirul. Ez kb. 6-8 perc.
- Helyezzük a serpenyőt a pulykamelletekkel a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük további 30-40 percig, amíg a pulykahús átsül és a bacon ropogós lesz.
- A sütési idő letelte után vegyük ki a sütőből a pulykamellet, és hagyjuk pihenni néhány percig.
- Vágjuk fel a pulykamellet szeletekre, és tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com