Az aszalt szilvás csirkemell egy igazán különleges fogás. Az aszalt szilva édes íze remekül harmonizál a szaftos csirkemell sós ízével, így egy igazán különleges étel kerülhet az asztalra.
Aszalt szilvás csirkemell
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab darab csirkemell
16 darab darab aszalt szilva
8 szelet szelet bacon
2 evőkanál evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl csirke alaplé
1 teáskanál teáskanál mustár
1 teáskanál teáskanál méz
1 teáskanál teáskanál majoranna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Klopfoljuk ki a csirkemell filéket, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Helyezzünk mindegyikre 4 aszalt szilvát, majd göngyöljük fel őket, és rögzítsük fogpiszkálóval vagy kössük meg konyhai zsineggel.
- Tekerjük be a göngyölt csirkemelleket bacon szeletekkel. Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, és süsük meg a göngyölt csirkemelleket minden oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek.
- Vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben öntsük fel a maradék zsiradékot a fehérborral és a csirkealaplével, majd adjuk hozzá a mustárt, a mézet és a majoránnát. Főzzük össze az ízeket néhány percig.
- Helyezzük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és pároljuk őket a mártásban még 10-15 percig, amíg teljesen át nem sülnek.
- Tálaljuk mártással és kínáljunk mellé főtt burgonyát vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com