Aszalt szilvás csirkemell

Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az aszalt szilvás csirkemell egy igazán különleges fogás. Az aszalt szilva édes íze remekül harmonizál a szaftos csirkemell sós ízével, így egy igazán különleges étel kerülhet az asztalra.

Aszalt szilvás csirkemell

Aszalt szilvás csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab darab csirkemell

  • 16 darab darab aszalt szilva

  • 8 szelet szelet bacon

  • 2 evőkanál evőkanál olívaolaj

  • 2 dl fehérbor

  • 2 dl csirke alaplé

  • 1 teáskanál teáskanál mustár

  • 1 teáskanál teáskanál méz

  • 1 teáskanál teáskanál majoranna

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Klopfoljuk ki a csirkemell filéket, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Helyezzünk mindegyikre 4 aszalt szilvát, majd göngyöljük fel őket, és rögzítsük fogpiszkálóval vagy kössük meg konyhai zsineggel.
  • Tekerjük be a göngyölt csirkemelleket bacon szeletekkel. Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, és süsük meg a göngyölt csirkemelleket minden oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek.
  • Vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben öntsük fel a maradék zsiradékot a fehérborral és a csirkealaplével, majd adjuk hozzá a mustárt, a mézet és a majoránnát. Főzzük össze az ízeket néhány percig.
  • Helyezzük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és pároljuk őket a mártásban még 10-15 percig, amíg teljesen át nem sülnek.
  • Tálaljuk mártással és kínáljunk mellé főtt burgonyát vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com