Az angol muffinokat gyakran fogyasztják sós változatban, kiválóan passzolnak például tojással vagy sonkával.
Angol muffin
Fogás: péksüteményKonyha: angolNehézség: közepes
Adag
12
adagElőkészítés
20
percElkészítés
25
percKelesztési idő
2
óraÖsszesen
2
óra45
percHozzávalók
400 gramm liszt
1 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 csomag élesztő
4 dl tej
1 evőkanál kukoricaliszt
1 darab tojás
3 evőkanál vaj
2 csipet só
Elkészítés
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a cukrot, a sót és a lisztet. A közepébe öntsük az élesztőt, rá a langyos tejet.
- Keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. Akkor lesz jó a tészta ha nem csomós.
- Picit olajozzuk be a tésztát, 1 órát kelni hagyjuk.
- A tésztát nyújtsuk ki, majd egy kör alakú szaggatóval szaggassunk körülbelül 10 cm-es kör formákat. Forgassuk meg a lisztben, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
- Forró serpenyőben (nem kell alá olaj) süssük meg a muffinokat, mind a két oldalát 4-4 percig, ameddig megpirul egy kicsit.
- Kínáljuk melegen, frissen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com