Angol muffin

Az eredeti angol muffin

Elkészítési idő: 2 óra 45 perc Nehézség: közepes

Az angol muffinokat gyakran fogyasztják sós változatban, kiválóan passzolnak például tojással vagy sonkával.

Angol muffin

Angol muffin

0.0 0 szavazat
Fogás: péksüteményKonyha: angolNehézség: közepes
Adag

12

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

25

perc
Kelesztési idő

2

óra 
Összesen

2

óra 

45

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm liszt

  • 1 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 csomag élesztő

  • 4 dl tej

  • 1 evőkanál kukoricaliszt

  • 1 darab tojás

  • 3 evőkanál vaj

  • 2 csipet

Elkészítés

  • Egy nagyobb tálban keverjük össze a cukrot, a sót és a lisztet. A közepébe öntsük az élesztőt, rá a langyos tejet.
  • Keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. Akkor lesz jó a tészta ha nem csomós.
  • Picit olajozzuk be a tésztát, 1 órát kelni hagyjuk.
  • A tésztát nyújtsuk ki, majd egy kör alakú szaggatóval szaggassunk körülbelül 10 cm-es kör formákat. Forgassuk meg a lisztben, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
  • Forró serpenyőben (nem kell alá olaj) süssük meg a muffinokat, mind a két oldalát 4-4 percig, ameddig megpirul egy kicsit.
  • Kínáljuk melegen, frissen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com