Ananászos csirkemell

Ananászos csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

Az ananászos csirkemell egy pillanatok alatt elkészíthető étel, amit szaftossága tesz igazán felejthetetlenné, és juttat el képzeletben Hawaii csodálatos szigetére. Amilyen egyszerűen az asztalra varázsolható, olyan tápláló és friss fogás.

Ananászos csirkemell

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab 2 csirkemellfilé

  • 1 darab 1 ananász konzerv (szeletelt)

  • 10 dkg 10 reszelt sajt

  • 1 evőkanál 1 olaj

  • kevés vaj

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • őrölt szerecsendió

  • 2 evőkanál 2 liszt

Elkészítés

  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a félbe vágott, kiklopfolt, fűszerezett és lisztben megforgatott csirkemellfilék mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  • A húsra rakunk egy kevés reszelt sajtot, majd erre két-három szelet ananászt.
  • Végül egy kivajazott hőálló üvegtálban egymás mellé fektetjük, és 180 °C-on készre sütjük. Figyeljünk, hogy az ananász ne száradjon ki! Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com