Amerikai fahéjas csiga

Klasszikus amerikai fahéjas csiga

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: közepes

Az amerikai fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy igazi klasszikus édesség, amely az Egyesült Államokban és szerte a világon is nagy népszerűségnek örvend. Legyen szó egy kényelmes hétvégi reggeliről vagy egy délutáni kávézásról, a fahéjas csiga mindig jó választás.

Amerikai fahéjas csiga

Amerikai fahéjas csiga

4.5 2 szavazat
Fogás: desszertKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

12

darab
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Kelesztési idő

90

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 500 gramm finomliszt

  • 250 ml tej

  • 75 gramm cukor

  • 1 csomag szárított élesztő

  • 1 csipet

  • 1 darab tojás

  • 75 gramm vaj

  • A töltelékhez:
  • 150 gramm barna cukor

  • 2 evőkanál őrölt fahéj

  • 75 gramm vaj

  • A mázhoz:
  • 200 gramm porcukor

  • 50 gramm vaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 3-4 evőkanál tej

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szárított élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a langyos tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Fedjük le egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 1 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik.
  • A töltelékhez keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat. Nyújtsuk ki a megkelt tésztát egy nagy téglalappá, majd kenjük meg egyenletesen a puha vajjal, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. Tekerjük fel a tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve, majd vágjuk kb. 3 cm vastag szeletekre.
  • Helyezzük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le, és hagyjuk pihenni még 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Süssük a csigákat 25-30 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
  • A mázhoz keverjük össze a porcukrot, a puha vajat, a vanília kivonatot és annyi tejet, amennyi szükséges a krémes állag eléréséhez. Kenjük meg vele a még meleg csigákat. Ezután tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com