Almás rétes

Almás rétes egyszerűen

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

Az almás rétes egy klasszikus magyar desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Tökéletes választás lehet bárkinek, és azonnal egy kis nosztalgiát is csempészhetünk az asztalra.

Almás rétes

Almás rétes

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 6-8 darab 6-8 réteslap

  • 1,5 kilogramm 1,5 alma

  • 100 gramm 100 cukor

  • 1 teáskanál 1 őrölt fahéj

  • 50 gramm 50 morzsolt keksz vagy zsemlemorzsa

  • 100 gramm 100 vaj

  • porcukor a megszórásához

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  • Egy tálban keverjük össze az almát, a cukrot és az őrölt fahéjat, majd hagyjuk állni 10 percig, hogy az alma kicsit levet eresszen.
  • Készítsük elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • Helyezzünk egy réteslapot a tepsibe, majd kenjünk rá egy kevés olvasztott vajat.
  • Szórjuk meg a réteslapot morzsolt keksszel vagy zsemlemorzsával, majd helyezzünk rá egy újabb réteslapot.
  • Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg a réteslapok elfogynak.
  • A legfelső réteslapra szórjuk rá az almás tölteléket, majd csomagoljuk be a réteslapokat a töltelékkel együtt.
  • Kenjünk a rétes tetejére még egy kevés olvasztott vajat.
  • Süssük a rétest előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna lesz.
  • Miután kész, hagyjuk a rétest kicsit hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
  • Tálaljuk melegen, esetleg vaníliás öntettel vagy vaníliás fagylalttal kísérve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com