Almás rétes

Almás rétes egyszerűen

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

Az almás rétes egy klasszikus magyar desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Tökéletes választás lehet bárkinek, és azonnal egy kis nosztalgiát is csempészhetünk az asztalra.

Almás rétes

Almás rétes

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 6-8 darab réteslap

  • 1,5 kilogramm alma

  • 100 gramm cukor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 50 gramm morzsolt keksz vagy zsemlemorzsa

  • 100 gramm vaj

  • porcukor a megszórásához

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  • Egy tálban keverjük össze az almát, a cukrot és az őrölt fahéjat, majd hagyjuk állni 10 percig, hogy az alma kicsit levet eresszen.
  • Készítsük elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • Helyezzünk egy réteslapot a tepsibe, majd kenjünk rá egy kevés olvasztott vajat.
  • Szórjuk meg a réteslapot morzsolt keksszel vagy zsemlemorzsával, majd helyezzünk rá egy újabb réteslapot.
  • Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg a réteslapok elfogynak.
  • A legfelső réteslapra szórjuk rá az almás tölteléket, majd csomagoljuk be a réteslapokat a töltelékkel együtt.
  • Kenjünk a rétes tetejére még egy kevés olvasztott vajat.
  • Süssük a rétest előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna lesz.
  • Miután kész, hagyjuk a rétest kicsit hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
  • Tálaljuk melegen, esetleg vaníliás öntettel vagy vaníliás fagylalttal kísérve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com