Almás kenyérpuding

Almás kenyérpuding

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

Az almás kenyérpuding egy igazi kényeztető desszert, amely tökéletes választás lehet egy hűvös estén, vagy amikor csak egy kis édes kényeztetésre vágyunk. A puha, fűszeres alma és a krémes vaníliás puding tökéletes harmóniája teszi ezt a süteményt ellenállhatatlanná.

Almás kenyérpuding

Almás kenyérpuding

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 4 darab alma

  • 250 gramm kenyér

  • 500 ml tej

  • 100 ml tejszín

  • 3 darab tojás

  • 150 gramm cukor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 csipet

  • vaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot, a fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a kenyérkockákat, és hagyjuk állni őket a keverékben kb. 10 percig, hogy jól magukba szívják a nedvességet.
  • Közben a felkockázott almákat egy másik tálban keverjük össze egy kevés cukorral és fahéjjal, majd tegyük őket egy vajjal kikent sütőformába. Szórjuk rá a kenyérkockákat a tej-tejszín-tojás keverékkel együtt.
  • Süssük az almás kenyérpudingot az előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és a közepén lévő keverék meg nem szilárdul. Hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt tálaljuk.
  • Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kevés porcukorral vagy fahéjjal, esetleg felszolgálhatjuk vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com