Az almás fahéjas muffin egy igazi őszi klasszikus, amely tökéletesen megtestesíti az évszak ízeit. Az alma és a fahéj párosítása nemcsak illatában, hanem ízében is ellenállhatatlan.
Almás-fahéjas muffin
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
2 darab alma
250 gramm finomliszt
150 gramm cukor
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
0,5 teáskanál só
1 darab tojás
120 ml olaj
120 ml tej
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát, béleljük ki papír kosárkákkal.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
- Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat, a tejet és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Ne keverjük túl!
- Forgassuk bele az apróra vágott almát.
- Osszuk el a tésztát a muffin formákban, töltsük meg őket körülbelül 3/4-ig.
- Süssük a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőlük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com