Almás fahéjas muffin

Egyszerű almás-fahéjas muffin

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

Az almás fahéjas muffin egy igazi őszi klasszikus, amely tökéletesen megtestesíti az évszak ízeit. Az alma és a fahéj párosítása nemcsak illatában, hanem ízében is ellenállhatatlan.

Almás-fahéjas muffin

Almás-fahéjas muffin

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 2 darab alma

  • 250 gramm finomliszt

  • 150 gramm cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 2 teáskanál őrölt fahéj

  • 0,5 teáskanál

  • 1 darab tojás

  • 120 ml olaj

  • 120 ml tej

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát, béleljük ki papír kosárkákkal.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat, a tejet és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Ne keverjük túl!
  • Forgassuk bele az apróra vágott almát.
  • Osszuk el a tésztát a muffin formákban, töltsük meg őket körülbelül 3/4-ig.
  • Süssük a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőlük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com