Almakarikák tésztabundában

Sült almakarikák tésztabundában

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

Az almakarikák tésztabundában egy könnyű és ízletes desszert, amely tökéletes választás lehet egy gyors édességként vagy akár egy különleges alkalomra is. A ropogós tésztabundában sült édes alma egyedülálló ízélményt nyújt.

Almakarikák tésztabundában

Almakarikák tésztabundában

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 4 darab alma

  • 100 gramm liszt

  • 50 gramm cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 darab tojás

  • 150 ml tej

Elkészítés

  • Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk őket kb. 1 cm vastag karikákra.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat. Egy másik tálban verjük fel a tojást a tejjel, majd öntsük a száraz összetevőkhöz, és keverjük simára.
  • Egy serpenyőben hevítsünk elegendő olajat a mélyütéshez. Mártsuk az almakarikákat a tésztába, majd óvatosan helyezzük őket az olajba, és aranybarnára süssük mindkét oldalukon. Vegyük ki őket, és papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
  • Tálalás előtt szórjuk meg a sült almakarikákat porcukorral. Kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com