Alfredo tészta

Csirkés Alfredo tészta

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: közepes

Az Alfredo tészta egy könnyű, mégis gazdag és krémes olasz tésztaétel, melyet friss parmezán sajt és a vaj jellemző ízvilága tesz különlegessé. Ez a klasszikus recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tökéletes választás egy gyors, de ízletes étkezéshez.

Alfredo tészta

Alfredo tészta

5.0 2 szavazat
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta (fettuccine vagy tagliatelle)

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 ml tejszín

  • 50 gramm vaj

  • 100 gramm reszelt parmezán sajt

  • 1 teáskanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

  • Kezdjük a csirkemellek előkészítésével. Sózzuk és borsozzuk a csirkemelleket, majd egy serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajon süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 5-6 percig oldalanként. Amikor kész, tegyük félre őket, és hagyjuk pihenni.
  • Közben egy nagy fazékban sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor elkészült, szűrjük le, de tartsunk meg körülbelül egy csésze vizet belőle.
  • Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, és keverjük össze, amíg a sajt el nem olvad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  • Adjuk hozzá a főtt tésztát a sajtos-tejszínes mártáshoz, és keverjük össze alaposan. Ha szükséges, adjunk hozzá a tésztás vizet, hogy a mártás selymesebbé váljon.
  • A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, és helyezzük a tetejére a tésztának. Díszítsük friss petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com