Az amerikai konyha egyik klasszikus, csípős szószának felhasználásával készül a buffalo csirke. Szaftos, omlós és nagyon ízletes, ha kedveljük a csípős ételeket, ezzel nem nyúlhatunk mellé.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
35
percÖsszesen
45
percHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
60 gramm liszt
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál paprika
1 teáskanál só
0,5 teáskanál fekete bors
¼ teáskanál cayenne bors (opcionális)
0,5 bögre buffalo szósz
¼ bögre olvasztott vaj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Keverjük össze a lisztet, fokhagymaport, paprikát, sót, fekete borsot és cayenne borsot egy tálban.
- Vegyük ki a szárnyakat a csomagolásból, és töröljük szárazra őket egy papírtörlővel.
- Forgassuk be a csirkeszárnyakat a fűszeres lisztkeverékben, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süssük a szárnyakat az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
- Közben készítsük el a buffalo szószt. Keverjük össze a buffalo szószt az olvasztott vajjal egy tálban.
- Ha a szárnyak készen vannak, forgassuk be őket a buffalo szószban, majd tegyük vissza a sütőbe.
- Süssük a szárnyakat még 5-10 percig, amíg a szósz szépen rápirult.
- Tálaljuk a buffalo csirke szárnyakat egy nagy tálban, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel a díszítéshez. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com