Buffalo csirkeszárny

A legszaftosabb buffalo csirkeszárny

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: közepes

Az amerikai konyha egyik klasszikus, csípős szószának felhasználásával készül a buffalo csirke. Szaftos, omlós és nagyon ízletes, ha kedveljük a csípős ételeket, ezzel nem nyúlhatunk mellé.

Buffalo csirkeszárny

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: amerikai
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 60 gramm liszt

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál paprika

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál fekete bors

  • ¼ teáskanál cayenne bors (opcionális)

  • 0,5 bögre buffalo szósz

  • ¼ bögre olvasztott vaj

  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Keverjük össze a lisztet, fokhagymaport, paprikát, sót, fekete borsot és cayenne borsot egy tálban.
  • Vegyük ki a szárnyakat a csomagolásból, és töröljük szárazra őket egy papírtörlővel.
  • Forgassuk be a csirkeszárnyakat a fűszeres lisztkeverékben, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Süssük a szárnyakat az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
  • Közben készítsük el a buffalo szószt. Keverjük össze a buffalo szószt az olvasztott vajjal egy tálban.
  • Ha a szárnyak készen vannak, forgassuk be őket a buffalo szószban, majd tegyük vissza a sütőbe.
  • Süssük a szárnyakat még 5-10 percig, amíg a szósz szépen rápirult.
  • Tálaljuk a buffalo csirke szárnyakat egy nagy tálban, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel a díszítéshez. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com