Ha szeretnénk felturbózni a csirkés ételeinket, a búbos csirkemell remek választás lehet. Sütőben elkészíthető és zöldségekkel teli fogás, amelyet változatosan is fogyaszthatunk.
Adag
4
adagElőkészítés
40
percElkészítés
20
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
2 darab csirkemellfilé
1 darab paradicsom
1 darab paprika
1 evőkanál vaj
1 darab tojás
250 gramm gomba
2 fej hagyma
150 gramm sajt
Elkészítés
- A csirkemelleket alaposan megmossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha vastagok lennének, kiklopfoljuk.
- Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ehhez adjuk a szeletelt paprikát, majd a paradicsomot is. Megszórjuk kevés cukorral, és így főzzük össze.
- Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, majd megsütjük rajta a sóval és borssal ízesített gombát.
- A csirkemelleket kevés vajon megsütjük.
- Egy tepsibe rakjuk a csirkemelleket, majd erre rakjuk az előzőleg összekevert zöldséges keveréket, a húsra halmozzuk, és megszórjuk alaposan sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük letakarva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com